Kultúra

"Csak" kilencmilliárdos bevétellel nyitott az Elysium + VIDEÓ

"Csak" kilencmilliárdos bevétellel nyitott az Elysium + VIDEÓ

2013. augusztus 12., hétfő
"Csak" kilencmilliárdos bevétellel nyitott az Elysium + VIDEÓ
elysium01

Matt Damon Elysium - Zárt világ című sötét jövőt idéző akciófilmje 30,5 millió dollárral (7,8 milliárd forinttal) debütált az észak-amerikai mozikban, ami elmaradt a várakozásoktól - közölte vasárnap a The Hollywood Reporter online kiadása.

A District 9 című sci-fivel bemutatkozott

Neill Blomkamp

2154-ben játszódó disztópiájában a földi világ túlnépesedett, veszélyes hely, az emberek nyomorban élnek, míg a kiváltságosok menedéke, az Elysium nevű műhold minden luxust biztosít lakóinak. Damon lehetetlen küldetésre vállalkozik: el kell jutnia a Zárt világba, hogy megmentse életét, és talán a többi hozzá hasonló számkivetetett sorsán is fordítani tudjon. A

filmgyári hírportál tudósítása

szerint a Sony és a filmet gyártó független MRC stúdió legalább 35 millió dolláros premierhétvégi jegyeladásra számított a Damon és Jodie Foster nevével reklámozott Elysiummal. A produkció az Amerikán kívüli piacokon 10,9 millió dollárt keresett, így összbevétele 41,4 millió dollár (kilencmilliárd forint) lett. http://www.youtube.com/watch?v=h3v6vzDfhUA Az észak-amerikai kasszasikerlista második helyezését a 26,6 millió dollárt (5,9 milliárd forintot) besöprő,

Jennifer Anistonnal

forgatott Családi üzelmek című vígjáték szerezte meg. A Disney Repcsik című animációs filmje pedig csupán a harmadik lett 22,5 millió dolláros (ötmilliárd forintos) jegybevételével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.