Kultúra

Lackfi János látogatta meg a szegedi Baka-tábort + FOTÓK

Lackfi János látogatta meg a szegedi Baka-tábort + FOTÓK

2013. június 28., péntek
Lackfi János látogatta meg a szegedi Baka-tábort + FOTÓK
lackfí_janos_baka_tabor01_gs

Lackfi János, József Attila-díjas író, költő, műfordító volt pénteken a végéhez közeledő Baka-tábor vendége.

A költő értő közönség előtt tartott "órát", hiszen a

Baka István Alapítvány által szervezett tábor

diákjai minden neves vendégükre alaposan felkészülnek, olvasnak műveikből, megismerik életüket - tudtuk meg korábban

Baka Tündétől

,

Baka István

költő özvegyétől. Átlagosan minden harmadik ember próbálkozott már versírással - nyitott a fiatalok előtt

Lackfi János

. Hozzá is fordult már mindenféle ember a köztisztviselőtől a rocksztárig azzal, hogy ő bizony szintén tollat ragadott. Egyszer egy francia városban, Villonban (igen, volt ilyen költő is...) járt Lackfi, és egy

Walter

nevű embernél szállt meg, akivel sikerült úgy megszerettetni a verseket, hogy következő útján az követelte, lakjon megint nála, mondván: "Nem adom az én költőmet!" Megtudtuk, Walter szintén versírásra adta a fejét, megihlette a műhelybeli munkaasztalára szálló pillangó, vagy a kiszolgált talicska, amelybe virágokat ültettek... Lackfi János szerint nem kell nagyon keseregnünk a Gutenberg-galaxis halálán, az emberek igenis szeretik a verseket, meséket, vagy ha máshol nem, a neten bizonyosan olvasnak - csak meg kell tanulni az ő nyelvükön szólni hozzájuk. Erről, valamint a Lackfi-féle "standup poetryről" is olvashatnak a napokban megjelenő interjúnkban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.