Kultúra

Magyar balettáncosok szerepeltek az olasz újévi koncerten

Magyar balettáncosok szerepeltek az olasz újévi koncerten

2013. január 1., kedd
Magyar balettáncosok szerepeltek az olasz újévi koncerten

A Magyar Állami Operaház fiatal táncművészei szerepeltek a velencei La Fenice operaházból az olasz televízióban közvetített újévi koncerten. Giuseppe Verdi Attila című operájának nyitányára táncoltak.

A RAI olasz közszolgálati televízió egyes csatornáján egyenesben sugárzott újévi koncert nézői a Magyar Állami Operaházban táncoló magyar balettművészeket láthatták. A budapesti Operaház épületében az előcsarnok lépcsősorán két páros táncolt fehér és aranyszínű, a magyar népművészetet idéző ruhában. A La Fenicében előadott és innen közvetített koncerten a 2013-as magyar-olasz kulturális évad alkalmából adták elő az Attila nyitányát. A Budapesten felvett balettbetét koreográfusa Venekei Marianna volt. Ez volt az első alkalom, hogy a velencei újévi koncert műsorában külföldi balettegyüttes szerepelt. A La Fenice újévi koncertjét Verdi muzsikájának szentelték a zeneszerző születésének 200. évfordulója alkalmából. A La Fenice zenekarát

Sir John Eliot Gardiner

brit karmester vezényelte. A többi televíziós balettbetétet a milánói Scala balettkara adta elő Roberto Bolle táncművész vezetésével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.