Kultúra

"Örökség-Kultúra" oktatási E-Könyvtár program az Emlékpontban

"Örökség-Kultúra" oktatási E-Könyvtár program az Emlékpontban

2012. november 14., szerda
"Örökség-Kultúra" oktatási E-Könyvtár program az Emlékpontban

Az országosan egyedülálló, digitalizált örökség program vásárhelyi szakmai ismertetőjét tartják november 15-én, csütörtökön délelőtt 11 órakor az Emlékpontban.

A bemutatásra kerülő, több éve futó program fő feladatának a magyar és nemzetiségi anyanyelvű közoktatás minden szintjének hiánypótló, tudományos-kulturális jellegű, elektronikus tananyagsegédletekkel való folyamatos ellátását tekinti. Az

E-Könyvtár

a világon bármely internethasználó által elérhető teljes értékű tájékozódási felület. A tömeges oktatási-ismeretterjesztő célú társadalmi használat a komplex tartalom egységes letöltésével válik lehetővé minden iskolában és közkönyvtárban, létrehozva ezáltal 5-6000 „E-fiókkönyvtárat”. Napjainkig a tartalom gerincét a települések által szolgáltatott tudományos-kulturális gyűjtemények (mint a monográfiák) szöveges és multimédiás anyagai képezik. Az elektronikus formátumú megjelenés hatékonyan és költségkímélő módon éri el a társadalmi nyilvánosságot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.