Kultúra

Nem rock, POP: fergeteges bulival köszönti a felvételi ponthatárokat az SZTE

Nem rock, POP: fergeteges bulival köszönti a felvételi ponthatárokat az SZTE

2012. július 19., csütörtök
Nem rock, POP: fergeteges bulival köszönti a felvételi ponthatárokat az SZTE

Felvételizők, figyelem! Várjátok együtt a ponthatárok kihirdetését az első szegedi PONT Ott Partin, ami hasznos információk mellett önfeledt szórakozást is ígér július 24-én délutántól éjszakáig.

A felsőoktatási felvételi ponthatárok hivatalos kihirdetésének napján, július 24-én (kedden) 16 órától Szegeden is PONT Ott Partira várják az egyetemre, főiskolára pályázókat. Az idén először a Tisza-parti városban is megrendezendő POP: egyetemi információgyűjtő és lazulós program a Szegedi Tudományegyetem jogi kari épülete és a Reök-palota előtti téren fogadja az érdeklődőket.

Mi a POP?

A POP, azaz a PONT Ott Parti hatéves múltra tekint vissza, de Szegeden igazi újdonság.

Július 24-én 16 órától 22 óráig

a felvételizők együtt várhatják a ponthatárhúzást, és addig is együtt izgulhatnak, ismerkedhetnek – egymással és a Szegedi Tudományegyetemmel.

Hol lesz a Szegeden először idén sorra kerülő PONT Ott Parti?

A Szegedi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar fő épülete (Tisza Lajos körút 54.) és a Reök-palota előtti téren, vagyis a „Lófaránál”.

Kinek szól a POP?

Felvételizőknek és azoknak a fiataloknak, akik mindenre vevők: szeretik a pontos infót vegyíteni vetélkedőkkel, koncertekkel. Itt a helye minden felvételizőnek - az SZTE-re és minden más egyetemre, főiskolára pályázónak!

Mit nyújt a POP?

Az ingyenes rendezvényen – július 24-én 16 órától 22 óráig – változatos programokat. Elsősorban: tájékoztató előadásokat – nem csak felvételizőknek. Másodsorban: vetélkedőket – nyereményesővel. Harmadsorban: néhány csepp kultúrát – például egyetemi színtársulattal. Negyedsorban: frissítő mozgást – Pont Ott Táncot. Végül, de nem utolsósorban: ismerkedést – a gólyák gólyákkal, azaz leendő csoporttársakkal találkozhatnak, a hasonló érdeklődésű, vagyis azonos szakra jelentkező fiatalok egymásra találhatnak. Az est csúcspontja: a ponthatárhúzás, amit fergeteges buli követ – a kifulladásig!

Mikor nyit a POP?

Aki biztosra akar menni és nyerni, annak időben kell érkeznie a barátaival – a nyereményjátékra 17 óráig nevezhetnek!

Mikortól nyilvánosak a felvételi ponthatárok?

Este 8-kor a kivetítőn megjelenő felvételi ponthatárokat együtt nézheti a POP-sereglet.

Mi a pontos POP-program?

Pont itt nyersz! – ügyességi feladatokkal. Plusz Pont Ott vetélkedő – értékes nyereményekkel. Az SZTE folyamatos tájékoztatást ad a leendő gólyák számára fontos kérdésekről. Az első szegedi PONT Ott Partit fergeteges koncert zárja: föllép

Tandi Flóra

és a The Carbonfools zenekar. Végül: ingyenes buli a JATE Klubban.

Részletes színpadi program:

16:00 – 16:10:

Köszöntő, programok és helyszínek ismertetése.

16:10 – 16:50:

A Szegedi Egyetemi Színház és az Impro Társulat bemutatja: Nagyon romantikus szabad ötletek.

17:00 – 17:20:

- Mi újság Szegeden? Beszélgetés az SZTE hétköznapjairól az egyetemi életről, kari rendezvényekről, gólyatáborról, szakmai gyakorlati lehetőségekről, munkavállalásról.

17:30 – 17:40:

Pont Ott Tánc.

17:45 – 18:10:

- Itt értékelik a tudásod! Beszélgetés az SZTE-n megszerezhető ösztöndíjakról. - Világot akarok látni! Beszélgetés a külföldi tanulmányi és gyakorlati lehetőségekről.

18:15 – 18:25:

Pont Ott Tánc.

18:30 – 18:45:

Plusz Pont Ott! eredményhirdetés, Uniface-eredményhirdetés, nyereményosztás.

19:00 - 19:30:

Tandi Flóra koncertje.

19:50 – 20:00:

Rektori köszöntő.

20:00 – 20:30:

Ponthatárhúzás.

20:30 – 21:50:

A Carbonfools zenekar koncertje.

22:00 órától:

Ingyenes buli a JATE Klubban.

További információ:

www.u-szeged.hu/pont-ott-parti-szeged

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.