Kultúra

Pünkösdi királyt és királynét választottak Ópusztaszeren + FOTÓK

Pünkösdi királyt és királynét választottak Ópusztaszeren + FOTÓK

2012. május 29., kedd
Pünkösdi királyt és királynét választottak Ópusztaszeren + FOTÓK

Látványos és kemény versenyben a bölcskei Tóth Lajos lett a pünkösdi király, a Pálmonostoráról érkező Kissné Baranyi Anikó a pünkösdi királyné Ópusztaszeren. A szép tavaszi időben izgalmas pünkösdi programok várták a családokat az Emlékparkban.

Egy fiatal csikós legény,

Tóth Lajos

bizonyult a legügyesebbnek a pünkösdi lovas virtuskodás során az Ópusztaszeri Emlékparkban. 10 versenytársát utasította maga mögé a fiú, aki már 15 éve lovagol. A kemény versenyben az egyéni bemutatók során láthattunk lófektetést, lóültetést, lovon álló ostorcsattogtatást, de a pákozdi

Balázs Attil

a még asztalhoz is ültette Tangó nevű lovát. Míg az állat jóízűen falatozott a tálból, addig a csikós borozgatott mellette. A megmérettetésben idén először a nők is kipróbálhatták magukat, akik ugyanazokat a versenyszámokat teljesítették, mint a férfiak, így borral vágtattak, ostorral köcsögöt vertek, pányvát dobtak és lovon állva tépték le a felfüggesztett koszorúkat. Idén elsőként

Kiss Tamásné Baranyi Anikóé

lett a pünkösdi királynői cím, melyet egy évig birtokolhat. A nagy hagyományokkal bíró versengés mellett számos színes program várta pünkösdhétfőn az Ópusztaszerre érkező családokat. Vásári bábjáték szórakoztatta a gyermeket, látogatói próbákon mérhették össze ügyességüket a felnőttek, de volt magyar kutyafajták bemutatója is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.