Kultúra

Idén is időutazásra hív az egyetemi könyvtár + VIDEÓ

Idén is időutazásra hív az egyetemi könyvtár + VIDEÓ

2012. április 23., hétfő
Idén is időutazásra hív az egyetemi könyvtár + VIDEÓ

Az SZTE Klebelsberg Könyvtár április 25-én 18 órától másnap 1 óráig rendezi meg a VII. Könyvtári Éjszakát. Az múltidéző idei témájának a '20-as, '30-as éveket választották.

A Klebelsberg-könyvtár szakolvasótermeivel, kölcsönzőjével, számítógépes tereivel és különgyűjteményeivel éjjel 1 óráig nyitva tart, a raktári kiszolgálás 20 órától nem működik. A nyitva tartás módot ad a könyvek, folyóiratok, számítógépek használatára, de számos programjával ez az évente egyszer megrendezendő Könyvtári Éjszaka játékos szellemi kalandokat is kínál tudományban, művészetben a bibliotékában. „Apéritif öt darabban” címmel lép fel az SZTE EK KönyvArt Színtársulat, a Szegedi Deák Big Band műsorában a korszak dzsessz-standardjai közül válogat, a szokott módon előadások, könyvtártúrák és kiállítások Szent-Györgyi Alberttől Klebelsberg Kunoig várják az érdeklődőket. 21 órára „Bohémtanya” cím alatt a „Modern idők” szellemét idézve a kortárs szegedi irodalom néhány jeles képviselőjének szerveztek találkozót. Vendégek lesznek:

Orcsik Roland

költő és

Szilasi László

író. A kávéház törzsasztalához várjuk

Ilia Mihályt

,

Kovács Andrást

,

Laczkó Sándort

és

Kokas Károlyt

. A főpincér (moderátor) szerepét

Balog József

vállalta magára, és friss, forró feketével várják az érdeklődőket a földszinten, a TIK kiállítási térben. A kvízrajongóknak lesznek játékok, 23 órától táncbemutató és tánctanulás, éjfélkor divatbemutatóval emelik az éjszaka fényét. Nem maradnak el az idén sem a kegyelem órái (a 22 és 1 óra között visszahozott késedelmes könyvek után járó pénzbüntetésnek – attól függően, hogy mennyire kegyes az olvasóhoz Fortuna a szerencsejátékban – csak 25, 50 vagy 75 százalékát kell megfizetnie) és a leselejtezett kötetek vására sem. Az éjszaka egyúttal a könyvtér új fejlesztései és pályázatai várható eredményeinek is nyilvánosságot biztosító alkalom. Kiemelt programként kerül sor a MOZAIK Kiadó 3D-s számítógépes fejlesztéseinek bemutatójára.

A részletes program megtekinthető ITT.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0JXp7w25tnc

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.