Kultúra

Telt ház és vastaps a Mojszejev Táncegyüttesnek Szegeden + VIDEÓ, FOTÓK

Telt ház és vastaps a Mojszejev Táncegyüttesnek Szegeden + VIDEÓ, FOTÓK

2012. március 20., kedd
Telt ház és vastaps a Mojszejev Táncegyüttesnek Szegeden + VIDEÓ, FOTÓK

Kedd este Szegeden lépett fel a Mojszejev Táncegyüttes. Az egyedülálló stílusú, világhírű orosz társulat fennállásának 75. évfordulója alkalmából indult világturnéra, és látogatott el városunkba is.

Fergeteges hangulatú műsort adott kedd este Szegeden a Mojszejev Táncegyüttes. A társulat fennállásának 75. évfordulóján egy világturnéra indult, hazánkban Szeged mellett Budapesten, Pécsett, Veszprémben, Debrecenben és Miskolcon is fellépnek. 1946 óta eddig tizenkét alkalommal látogattak Magyarországra, legutóbb 2009-ben mutatták be páratlan produkciójukat - akkor közel 30 000 ember tekintette meg előadásukat. Szegedi fellépésük első részében a keleti virtus hangulatát idézték fel: orosz, üzbég, tatár, moldáv táncokat jártak el, a műsor második felében pedig nemzetközi (görög, szerb, bolgár, észt, mexikói, argentin, végül magyar) táncokat csodálhattak meg a nézők. http://www.youtube.com/watch?v=8-7tCY24wY4 Az 1906-ban Kijevben született

Igor Mojszejev

nevét a róla elnevezett stílus tette ismertté, amelyet a különböző népek táncai és a hagyományos balett elemek ötvözésével alakított ki. A nevét viselő, világhírű táncegyüttese 1937 februárjában alakult. Mojszejev sokat küzdött a "felkent" szakértőkkel, hogy érvényesíthesse elképzelését - a cselekményesség erőteljes kifejezését a táncban, továbbá a néptánc és az akadémikus balett elemeinek ötvözését -, de táncosaival is, amíg kialakította saját stílusukat. Az együttesbe kerülni rang volt, Mojszejev maga válogatott a jelentkezők között, nagy hangsúlyt fektetve az alkalmasságra, tehetségre, s a lányok esetében a szépségre is. Szinte 101 éves korában bekövetkezett haláláig irányította a táncegyüttest, mely azóta is világszerte aratja sikereit. A hangulatot a fellépésről készített galériánk is jól tükrözi!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.