Kultúra

Az év végén újra látható Szegeden az Aida musical + FOTÓK

Az év végén újra látható Szegeden az Aida musical + FOTÓK

2011. október 25., kedd
Az év végén újra látható Szegeden az Aida musical + FOTÓK

Az esztendő utolsó előtti napján újra látható majd Szegeden Elton John és Time Rice népszerű musicalje, az Aida.

A hazai színpadokon évek óta hatalmas sikerrel játszott darabot

Szurdi Miklós

rendezésében, parádés szereposztással, 20 tagú zenekarral, 50 táncossal mutatják be a Városi Sportcsarnokban. Az egzotikus, érzéki szerelmi történet főhősét, az egyiptomi fáraó fogságába esett núbiai királynőt, Aidát

Oláh Ibolya

alakítja, szerelmét, Radamest pedig

Szerényi László

.

Xantus Barbara

is színre lép, méghozzá a fáraó leányaként, aki az egyiptomi seregek hadvezérének menyasszonya, így tehát Aida ellensége.

Szurdi Miklós

az előadásról tartott keddi sajtótájékoztatón elmondta: az alaptörténetet leszámítva - amely a Rómeó és Júlia mellett a világirodalom másik meghatározó szerelmi drámája - a musicalnek semmi köze Verdi operájához. Becsületről, barátságról, tisztességről szóló izgalmas, érdekes, szívet és eszet is megmozgató darab zenéjében, amelyet

Elton John

írt, a rocktól kezdve az afrikai népzenéig minden megtalálható, a próza pedig teli van humorral.

Bátyai Edina

, a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatója elmondta, hogy keddtől kaphatók a bérletek a fesztivál következő évadjára, melyen két musical, néptánc, két opera és operett várja a közönséget. Azok, akik évados bérletet vásárolnak a 2012-es fesztiválra, ajándékjegyet kapnak az Aida december 30-iki előadására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.