Kultúra

Hetvenezren buliztak a Szegedi Ifjúsági Napokon

Hetvenezren buliztak a Szegedi Ifjúsági Napokon

2011. augusztus 28., vasárnap
Hetvenezren buliztak a Szegedi Ifjúsági Napokon

Mintegy hetvenezren szórakoztak a hazai nyári fesztiválszezon hagyományos záró rendezvényén, a vasárnap hajnalban véget ért Szegedi Ifjúsági Napokon.

A 69 600 vendég közül 4800-an sátoroztak az Újszegedi Partfürdőn, és szép számmal akadtak olyanok is, akik a kemping üdülőiben vagy valamelyik közeli szállodában, panzióban laktak - tájékoztatták az MTI-t vasárnap a szervezők. A szerdán elkezdődött, több évtizedes múltú hazai fesztivál hét helyszínén százötven fellépő szórakoztatta a vendégeket. Az augusztus végén szokatlan kánikula ellenére a délutáni programok közül komoly tömegeket vonzott a Nemjuci és a Hiperkarma. Megtelt a nagyszínpad előtti rét az Edda, a fúziós reggae műfaját megteremtő jamaikai

Diana King

, a 30Y, valamint az R’n’B, hiphop és elektropop keverékével Szegeden is sikert arató amerikai Kelis koncertjére. A kisebb színpadok közül a Borsodi Malátabárnál a Fish!, a Mystery Gang és a Sub Bass Monster aratott sikert, a Pepsi Színpadnál az orosz-osztrák Russskaja, a Music Channel Arénában pedig a Belga. A nemzetközi Greener Festival Awardot és a Zöld Fesztivál Díjat is elnyert rendezvényről a korábbi évekhez hasonlóan száműzték a műanyag söröskorsókat, a vendéglátóhelyeken az országban elsőként itt bevezetett "re:pohárba" töltötték az innivalókat. A SZINdizájn Parton megunt és újrahasznosított ruhadarabokból vagy szelektíven gyűjtött anyagokból készült alkalmi és mindennapi viseleteket felvonultató divatbemutatót tartottak. A ruhák mellett kiegészítők is készültek újrahasznosított anyagból: délutánonként a fesztiválvendégek is próbára tehették ügyességüket, Megyeri Zsófi iparművész vezetésével félezer kiürült sörös doboz alakult át fejdísszé, nyaklánccá vagy fülbevalóvá. A környezettudatos szemléletet népszerűsítő Zöldplaccon a vendégek fogadalmait gyűjtötték össze: egy pár megígérte, hogy szelektíven gyűjti majd a szemetet, ha összeköltözik. De akadt, aki azt fogadta meg, hogy csak olyan háza lesz, amely passzív épületként nem használ föl külső energiát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.