Kultúra

Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre

Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre

2011. augusztus 31., szerda
Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre

Megalakult a szlovákiai magyar Fiatal Írók Köre (FÍK), amely a Szlovákiai Magyar Írók Társasága (SZMÍT) mellett fog működni - közölték az MTI pozsonyi irodájával az alapítók szerdán.

A FÍK alakuló közgyűlését augusztus 26-án Balázsfán tartották. A szervezet feladata a kezdő szerzők irodalmi képzésének, publikációs terének és bemutatkozási lehetőségének biztosítása. A FÍK jelenleg több mint harminc tagot számlál, de várják a további harmincöt éven aluli, kötettel nem rendelkező, ám az irodalom iránt fogékony pályakezdőket. Az alakuló közgyűlésen elfogadták a szervezet alapszabályát és megválasztották a vezetőséget is. Az elnöki posztot

Rajkovics Péter

tölti be, az elnökség tagjai

Angyal Sándor, Czucz Enikő, Hajtman Kornél, Takács Zsuzsa

és

Vörös Gergely

lettek. Az elkövetkező időszakra a fiatal szlovákiai magyar tollforgatók célul tűzték ki maguk elé, hogy összefogják a kötettel nem rendelkező szárnypróbálgató alkotókat. Ennek kapcsán a közeljövőben több rendezvényen mutatkoznak be az érdeklődőknek, valamint egy közös antológia kiadása is a távlati célok között szerepel. A FÍK

Hodossy Gyula

, a SZMÍT elnökének kezdeményezésére jött létre, aki a közgyűlésen is biztosította a fiatalokat a társaság további támogatásáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.