Kultúra

Három magyar szoprán az Armel Operaverseny második fordulójában

Három magyar szoprán az Armel Operaverseny második fordulójában

2011. május 3., kedd
Három magyar szoprán az Armel Operaverseny második fordulójában

A negyedik Armel Operaverseny és Fesztivál második fordulójára a 32 jelölt közé a zsűri Szakács Ildikót, Szalay Ágnest és Miksch Adriennt választotta magyar színekben.

Az Armel Operaverseny első fordulója a New York-i Davenport Studiosban tartott válogatással lezárult - közölte az MTI-vel kedden a versenyiroda.

Cyril Diederich

– a zsűri elnöke – kiválasztotta azt a 32, az idei év öt operaprodukciójának versenyszerepeire jelölt énekest, akik a szegedi – május 29-én zajló – második fordulóban ismét megmérettethetik magukat. Itt hangi képességeik mellett már színészi tehetségükről is meg kell győzniük az operák rendezőit (

Juronics Tamást, Andreas Rosart, Beata Redo-Dobbert, Alföldi Róbertet

és

Sam Helfrichet

). A kiválasztott döntősök kapják annak az öt operaprodukciónak a főszerepeit Szegeden, Svájcban (Bienne), a lengyelországi Krakkóban, a Cseh Köztársaságban (Plzenben) és New Yorkban, amelyek bemutatójukat követően az októberi Armel Operafesztiválon láthatók Szegeden, 2011. október 6-15. között. A budapesti fordulóból két, a párizsi fordulóból egy magyar operaénekes került a második fordulóba.

Joseph Myslivecek

Antigona című operájának Ermine szerepére

Szakács Ildikót

szemelték ki,

Verdi

Rigolettójának Gildájaként

Szalay Ágnesnek

kell bemutatkoznia,

Riccardo Zandonai

Francesca da Rimininijének címszerepe pedig

Miksch Adriennre

vár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.