Kultúra

A kortárs balett egyiptomi túrájáról a Telinen + VIDEÓ

A kortárs balett egyiptomi túrájáról a Telinen + VIDEÓ

2011. január 25., kedd
A kortárs balett egyiptomi túrájáról a Telinen + VIDEÓ

Zajos sikerrel öregbítette városa hírnevét a Szegedi Kortárs Balett: a táncművészek elsők között képviselték hazánkat külföldön, mint az Európai Unió soros elnökségét betöltő Magyarország kulturális értékeinek hírnökei.

A társulat a Kairói Operaház és a Kairói Magyar Kulturális Tanácsosi Hivatal közös meghívására utazott a tengeren túlra, ahol a fővárost követően Alexandriában is eltáncolták legnépszerűbb, Carmina Burana című, és legújabb, Testek filozófiája elnevezésű darabjukat.

Juronics Tamás

koreográfiái a szegedi táncművészek előadásában lenyűgözték a nemzetközi nézősereget, akik között többek közt ott ült az egyiptomi magyar nagykövet és felesége, valamint a vendéglátó Tanácsosi Hivatal igazgatója,

Zimonyi István

, aki példátlan sikerként értékelte a Szegedi Kortárs Balett fellépését. Az út során az együttes ellátogatott a gízai piramisokhoz, Szakkarába, megtekintették az Egyiptomi Múzeumot és részt vettek egy különleges szufi esten, ahol a kerengő dervisek táncát élvezhették. A turnét kitüntetett figyelemmel kísérte az egyiptomi sajtó, a hónap legfontosabb kulturális eseményeként számon tartva a Szegedi Kortárs Balett kint tartózkodását. A Szegedi Kortárs Balett egyiptomi túrájáról

Czár Gergely

tartott élménybeszámolót a Telin TV-ben. Szeged Ma hírműsor minden hétköznap 18 órakor a Telin TV-ben, ismétlés 20 és 22 órakor valamint másnap reggel 8 órakor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.