Kultúra

Bemutató Simai Mihály születésnapjára

Bemutató Simai Mihály születésnapjára

2010. május 7., péntek
Bemutató Simai Mihály születésnapjára

Egy Simai Mihály műve alapján készült mesejátékot, A félszárnyú tündérek völgye című darabot mutatja be a Szegedi Egyetemi Színház (SZESZ) a József Attila-díjas író-költő hetvenötödik születésnapja alkalmából a Szegedi Pinceszínházban pénteken.

A darab

Simai Mihály

1986-ban íródott meséjének új színpadi földolgozás, az eredeti művet a költő gyerekversei egészítik ki, melyekhez

Geltz Péter

írt gyönyörű dallamokat - mondta

Czene Zoltán

rendező, a társulat művészeti vezetője az előadás főpróbája előtt az MTI-nek. A mesés játék gyerekeknek és olyan felnőtteknek szól, akik még hisznek a tündérmesékben. Az igazi családi előadás a hároméves óvódástól a nyugdíjasig mindenkinek kínál valamit: a gyerekeket az érdekes fények és a színpadi illúzió segítségével igyekszünk bevezetni a színház világába, az idősebbeknek pedig a történet különböző rétegei nyújtanak élményt – fogalmazott a rendező. Az egyszerű színpadi nyelv, zene és történet miatt a kisgyerekek számára is befogadható a darab, ugyanakkor a mesének mélyebb rétegei is vannak. Egyrészt felhívja a figyelmet a természet védelmére, illetve bemutatja, milyen szép lehetne a világ, ha sikerülne megőriznünk magunkban egy picit gyereki énünkből - mondta Czene Zoltán. Az élő zenével színpadra állított mesejáték a SZESZ első gyerekeknek szóló előadása, ugyanakkor egyben búcsú is, hiszen a társulat hét évad után jelenlegi formájában befejezi tevékenységét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.