Kultúra

Újabb lepkeszállítmány a múzeumban

Újabb lepkeszállítmány a múzeumban

2010. május 22., szombat
Újabb lepkeszállítmány a múzeumban

Újabb előpillangó-szállítmány érkezett Tajvanról a szegedi Móra Ferenc Múzeumba. A kiállítóhelyen másfél hete láthatja a nagyközönség a különleges lepke-valóságsót. A beépített webkamerának köszönhetően bárki megtekintheti a több mint tízezer kilométerről érkezett szépséges élőlények lepkeházban eltöltött mindennapjait - tájékoztatott Medgyesi Konstantin a Móra-múzeum sajtószóvivője.

A napokban hozták meg a szakemberek az újabb 200 darabos, 6 lepkefajt tartalmazó kollekciót. A tárlat rendezői a bábokat, az előpillangókat már betették a lepkeházban lévő „kinevelőbe”. Az első példányok pénteken ki is keltek. Újabb szállítmány másfél hét múlva érkezik. Mivel a gyönyörűséges és erejük teljében lévő pillangók élete nem tart tovább három hétnél, ezért kell hogy folyamatos legyen a lepkebábok pótlása. A rendkívüli tárlat látogatóit őserdei-trópusi klíma fogadja a múzeum kiállítóterében. A pillangók számára 65% feletti páratartalmat és 27 ºC hőmérsékletet kell biztosítani. A lepke-valóságsó szereplőit a múzeum szakemberei ananásszal, mangóval és banánnal kényeztetik, ezek ugyanis a pillangók kedvencei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.