Kultúra

"Esti fények" a Kass Galériában

"Esti fények" a Kass Galériában

2010. április 23., péntek
"Esti fények" a Kass Galériában

Székó Gábor, a szegedi Kass Galériában "Esti fények" címmel rendezett kiállításán legújabb kőszobrait és vaslemez alapanyagú síkrelief műveit mutatja be - tudatta Medgyesi Konstantin, a Móra-múzeum sajtószóreferense.

„A kiállítás alapgondolata a túlépített környezet és a természeti hatások viszonyát boncolja, azaz a művek a geometria szabályai szerint konstruált emberi "lenyomatok" szigorát mérlegelik a kozmikus fény hatásának vetületében” – mondja

Ibos Éva

művészettörténész, a Móra Ferenc Múzeum képzőművészeti osztályvezetője. A szegedi születésű Székó a Képzőművészeti Egyetem és a Mesterképző elvégzése után - ahol

Kő Pál

volt a mestere - 1995-ben visszatért szülővárosába, s azóta is itt él, alkot. Nyaranta a zalaszentgróti és a villányi művésztelepeken dolgozik. Jelenleg, a Tér és Forma Építészstúdió tervezőivel karöltve bekapcsolódott a város tereinek rehabilitációs, újjátervezési folyamatába: az új arculatot nyerő terekre köztéri alkotásokat tervez. A kőből épített szobrok a beléjük rejtett áramforrás segítségével őrzik fényüket, egyensúlyt keresve az építő, s az eredendő törvényszerűségek között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.