Kultúra

Aranyi Sándor festőművész születésnapi tárlata Szegeden

Aranyi Sándor festőművész születésnapi tárlata Szegeden

2009. október 10., szombat
Aranyi Sándor festőművész születésnapi tárlata Szegeden

Aranyi Sándor festőművész munkásságának keresztmetszetéből látható kiállítás szombattól a szegedi Regionális Összművészeti Központban. A Szegedi Tudományegyetem oktatója, a SzögArt Egyesület vezetője idén ünnepli hatvanadik születésnapját.

Nátyi Róbert

, a központ művészettörténésze az MTI-nek elmondta: a november 11-ig látható kiállítás

Aranyi Sándor

három és fél évtizedes munkásságáról ad átfogó képet. A több mint hetven alkotás megjeleníti a művész alkotói kettősségét, ugyanis a festmények mellett az utóbbi húsz évben egyre sűrűbben készít fotókat is. Az alkotásokban összefüggéseket is felfedezhetnek az érdeklődők, művésznél ugyanis szoros kapcsolat figyelhető meg a festmények és a fotók témái között. A tárlaton a dél-franciaországi Mirabelben készült alkotások mellett az Alföld és a különböző utazások művészi lenyomatait tekinthetik meg az érdeklődők. Aranyi Sándor, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kara rajz-művészettörténet tanszékvezető docense a Tisza-parti város festészeti életében jelentős szerepet tölt be; szervezőként is markáns egyénisége a szegedi művészetnek és egyben alkotó is - jegyezte meg Nátyi Róbert. Aranyi Sándor 1974-ben végezte el a Magyar Képzőművészeti Főiskolát, ahol mesterei

Iván Szilárd, Blaski János, Barcsay Jenő

és

Patay László

voltak. A művész a Csongrádi Művésztelep egyik alapítója, a SzögArt Művészeti Egyesület elnöke, részt vett a Feszty-körkép restaurálási munkálataiban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.