Kultúra

Tiszatáj: Bogárvér és identitás

Tiszatáj: Bogárvér és identitás

2009. augusztus 9., vasárnap
Tiszatáj: Bogárvér és identitás
Juhász Ferenc, Szepesi Attila és Tőzsér Árpád verseivel, a Rab ember fiai második részével, Ferdinandy György és Horváth Péter prózájával jelentkezik az augusztusi Tiszatáj. Tanulmányt Szőke Katalintól olvashatunk, valamint Füzi László a magyarságtudatról, identitásáról értekezik.

Móra Ferenc

és

Zalán Tibor

tollából folytatódik a Rab ember fiai - vidám-szomorú játék történelemmel -, most a második felvonást olvashatjuk el. A folyóirat márciusi számában már találhattunk ízelítőt a József Attila-díjas író, film és színházrendező

Horváth Péter

új regényéből, mely a "Bogárvérrel" címet viseli, alcíme - Forgácsok egy fakeresztről -

Simonyi Imre

költő egyik kötetének címe, Horváth Péter az ő emlékének ajánlja munkáját. A korábban megismert kolostori környezet most tágul: az apát megbízásával a főszereplő kémkedni indul... Versekben hozza a megszokott mennyiséget és minőséget az augusztusi Tiszatáj:

Juhász Ferenc, Tőzsér Árpád, Szepesi Attila, Tóth Sándor

és

Hartay Csaba

sorait olvashatjuk. A versek közé rejtve találjuk Horváth Péter már említett prózáját és

Ferdinandy György

"Anyám ládikója" című írását is.

Füzi László

- a Forrás főszerkesztője - "Gondolatok az identitásról - A magyarságtudat megélésének új keretei" című írásában történelmi és kulturális szempontból is vizsgálja az elmúlt húsz évet, és a magyarságtudat nyomait kutatja,

Szőke Katalin

pedig Bulgakov színműveiről értekezik tanulmányában. A szokott módon nem maradhatnak el a kritikák sem:

Tolnai Ottó

"Feljegyzések a vég tónusához",

Milorad Pavic

"Drugo Telo

", valamint Fried István "Aki napjait szépnek szentelé..." (Fejezetek Kazinczy Ferenc pályaképéből és utókora emlékezetéből) kerülnek könyvszemlére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.