Kultúra

Folk-híd – nemzetközi néptáncfesztivál Szegeden

Folk-híd – nemzetközi néptáncfesztivál Szegeden

2008. június 24., kedd
Folk-híd – nemzetközi néptáncfesztivál Szegeden

Fotó: Gémes Sándor

Mintegy hatszáz résztvevővel Folk-híd néven nemzetközi néptáncfesztivál kezdődik szerdán Szegeden; az immár második alkalommal megszervezett rendezvény a Pécsett indult és Temesváron folytatódó programsorozat középső állomása - közölte Gombos András, a Szeged táncegyüttes művészeti vezetője.

A hatnapos fesztiválon német, finn, török, román, Costa Rica-i és magyar táncegyüttesek vesznek részt, mintegy hatszáz külföldi és hazai fellépővel - mondta a szervező. A program szerda délután az együttesek menettáncával kezdődik, a csoportok zenészek kíséretével végigvonulnak Szeged belvárosán, így igyekeznek minél több nézőt a fesztivál megnyitójára vonzani, melyet a több mint százéves Szent István téri víztorony tövében tartanak. Este folklórbemutatót rendeznek a Szeged táncegyüttes székházának udvarán. A fesztivál ideje alatt a társulatok Csongrád megye kisebb településein lépnek föl, csütörtökön például az Algyői Sokadalom vendégei lesznek - közölte

Gombos András

. A művészeti vezető reményei szerint pénteken este a szegedi Reök-palota előtt a fesztivál legtöbb résztvevőt vonzó eseményét sikerül megszervezni. A Táncolj velünk, Szeged! címet viselő rendezvényre várnak mindenkit - akár teljesen kezdő táncost is -, aki érez magában kedvet magyar vagy külföldi táncok megtanulásához. A fesztivál programja hétfőn este folklórbemutatóval zárul a Szeged táncegyüttes székházának udvarán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.