Krimi

Barátság a köbön: amíg börtönben volt az ismerőse, eladta az autóját

Barátság a köbön: amíg börtönben volt az ismerőse, eladta az autóját

2023. február 6., hétfő
Barátság a köbön: amíg börtönben volt az ismerőse, eladta az autóját

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki amíg ismerőse elzárás büntetését töltötte, addig a rábízott autót eladta, majd abból számláit kifizette – tájékoztatta lapunkat a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség szóvivője.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint a vádlott ismerősét egy közúti igazoltatást követően a rendőrök előállították 2022. február 5-én a Szegedi Fegyház és Börtönbe, a vele szemben jogerősen kiszabott elzárás büntetés végrehajtása érdekében.

Az igazoltatást követően a sértett tulajdonát képező és a vádlottra bízott autót a nő egy hónap múlva eladásra hirdette meg 100 ezer forintért, de szorult anyagi helyzete miatt a felajánlott 40 ezer forintért értékesítette a gépkocsit. A nő a pénzből a számláit fizette ki.

A tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül eladott autó valós értéke mintegy 300 ezer forint volt. Az ügyészség a vádlottat sikkasztás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.