Krimi

Hamis 20 ezresek kerültek forgalomba

Hamis 20 ezresek kerültek forgalomba

2023. január 24., kedd
Hamis 20 ezresek kerültek forgalomba

Hamis húszezresek kerültek forgalomba, a rendőrök az ügyben három férfit hallgattak ki gyanúsítottként - írjaa Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda.

A nyomozás még 2022 májusában indult el, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések. A gyanú szerint a 29 éves P. Péter tavaly áprilistól hamis 20 ezer forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza. A beváltásban a 30 éves I. Norbert is segítette, aki a hamis pénzzel főként budapesti üzletekben, kisebb értékben vásárolt.

Az ebből származó bevételeket elosztották és összesen 237 hamis bankó került a pénzpiacra.

Az elsőszámú gyanúsított ezen felül legalább 40 darab 100 euróst is gyártott.

2023. január 11-én a nyomozók három budapesti helyszínen tartottak kutatást, a bizonyítékokat lefoglalták, és mindhárom gyanúsítottat elfogták. Pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki őket, P. Pétert és I. Norbertet őrizetbe vették, a bíróság döntése alapján mindketten bűnügyi felügyeletbe kerültek. M. István szabadlábon védekezhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.