Krimi

Nem tudott elszámolni a futballegyesület vezetője

Nem tudott elszámolni a futballegyesület vezetője

2022. november 29., kedd
Nem tudott elszámolni a futballegyesület vezetője

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki egy szegedi utánpótlás futballegyesület vezetőjeként több tízmilliónyi TAO-támogatással nem tudott elszámolni.

A vádirat szerint a vádlott egy, a szegedi lakására bejelentett székhelyű sportegyesületet vezetett, amelynek fő profilja az utánpótlás képzés volt. Az egyesület jogosult volt a futball, mint látványsportág szervezésével összefüggésben a társasági adó fizetésére kötelezett vállalkozásoktól társasági adó gyűjtésére, mellyel összefüggésben jóváhagyó és ellenőrző szervezetként a Magyar Labdarúgó Szövetség is eljárt.

A vádlott által a 2014/15-ös évtől kezdődően 4 idényen keresztül benyújtott TAO elszámolásaival összefüggésben a sportági szakszövetség az ellenőrzései során megállapította, hogy a vádlott a támogatásokkal a többszöri hiánypótlások ellenére részben nem számolt el vagy nem megfelelően. Ez amiatt történt így, mert a vádlott által benyújtott számlák és számviteli bizonylatok hiányosak voltak és nem teljes körűek. A szövetség emiatt évente változó összegben nem fogadta el a beszámolókat és a jogosulatlanul igénybe vett támogatási összeg visszafizetését írta elő a vádlott számára.

A vádlott az összességében több, mint 30 millió forintos összegű visszafizetési kötelezettségének csak mintegy 2 millió forintos összegben tett eleget.

A Szegedi Törvényszék a sportegyesület felszámolásának megindítását 2021. szeptember 30. napján tette közzé. A járási ügyészség a férfit többrendbeli, a költségvetésből származó pénzösszegekkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.