Krimi

Országszerte szondáztat a rendőrség húsvétkor

Országszerte szondáztat a rendőrség húsvétkor

2022. április 12., kedd
Országszerte szondáztat a rendőrség húsvétkor

Az egész országban, így Szegeden is szűri az ittas járművezetőket a rendőrség a húsvéti hétvégén - jelentette be az OrszágosRendőr-főkapitányság kedden.

Óberling József főosztályvezető ezredes azt mondta: tavaly nem ellenőrizték célzottan a járművezetőket húsvétkor, mert úgy gondolták, a korábbi években annyiszor felhívták a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire, hogy már mindenki tudja, az alkohol és a vezetés összeegyeztethetetlen.

Ehhez képest nem lett kevesebb az ittas vezetések száma: évente 1200 baleset történik emiatt, ez a balesetek mintegy 8,5-9 százaléka.

Ezért úgy döntöttek, hogy visszatérnek a klasszikus ellenőrzésekhez. A maratoni ellenőrzőakció vasárnap 20 órától hétfő 20 óráig tart. A főosztályvezető figyelmeztetett: aki ittasan autóba ül, "orosz rulettet játszik".

A budapesti sajtótájékoztatón az ittas vezetésből adódó balesetek magas száma ellen fellépve bejelentették, hogy a Diageo, a világ vezető alkoholos italgyártó és forgalmazó vállalata az ENSZ Képzési és Kutatási Intézetével közösen Magyarországon is elindítja a "Wrong Side of the Road" valós történeteket feldolgozó, interaktív online programját. Tájékoztatni szeretnék a magyar társadalmat az ittas vezetés következményeiről, az azzal járó társadalmi megbélyegzésről, illetve arról, hogy az alkoholfogyasztás miként befolyásolja a döntéshozatalt és fizikai reakciókat.

(MTI)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.