Krimi

Rokkant csaló verte át idős szomszédját Szentesen

Rokkant csaló verte át idős szomszédját Szentesen

2020. október 15., csütörtök
Rokkant csaló verte át idős szomszédját Szentesen

A vádirat szerint a vádlott 2019 elején ismerkedett meg a szomszédjában élő időskorú, életmódja miatt a bűncselekmény felismerésére, elhárítására korlátozottan képes sértettel. A vádlott már ekkor is álnéven mutatkozott be és felismerte a sértett befolyásolható, kihasználható személyiségét, ezért elhatározta, hogy tőle készpénzt, illetőleg vagyontárgyakat szerez meg valótlan okra történő hivatkozással.

A vádlott miután a sértett bizalmába férkőzött, személyes találkozásaik során valótlanul azt állította, hogy 50 millió forintot örökölt, amely egy folyószámlán zárolásra került és a zárolás feloldásához 2,5 millió forintra lenne szüksége.

A vádlott a sértettel azt is elhitette, hogy amint hozzájut az örökséghez, visszafizeti a tartozását, illetőleg közös életet fog kezdeni vele. Az ezt követő mintegy négy hónapban a sértett a vádlott részére 2, 5 millió forintot adott át egyrészt a saját pénzéből, másrészt a vádlott hatására felvett hitelekből. Mindezeken túlmenően a sértett a vádlottnak közel 250 000 Ft értékben mobiltelefont is vásárolt a hozzá tartozó előfizetéssel együtt.

A vádlottnak ebben az időszakban rokkantsági járadéka mellett egyéb jövedelme nem volt, vagyonnal sem rendelkezett, megélhetését kizárólag a bűncselekmény elkövetéséből származó pénzből fedezte.

A vádlott a cselekményével a sértettnek 2,75 millió forint kárt okozott, amely az eljárás során nem térült meg és a telefont is ismeretlen körülmények között értékesítette.

A járási ügyészség a vádlottat nagyobb kárt okozó, üzletszerűen, a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntettével vádolja.

A vádlott bűnösségéről a Szentesi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.