Közösség

Mikulás-bulin kapcsolódtak ki a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

Mikulás-bulin kapcsolódtak ki a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

2017. december 13., szerda
Mikulás-bulin kapcsolódtak ki a L.É.T. Egyesület nyugdíjasai

A meghitt találkozás örömében osztoztak a szépkorúak a Csongor téri Közösségi Házban.

A L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom három nyugdíjasklubja tartott közös programot. A decemberi alkalom egyben Mikulás-napi ünnep is volt, így amellett, hogy jó hangulatú beszélgetés töltötte be a teret, a Nagyszakállú is meglátogatta az idősebb korosztályt. A zenés-táncos délutánon mintegy százötven nyugdíjas kapcsolódott ki.

„Az elcsendesedés időszakában, a Megváltó eljövetelét várva különösképpen fontossá válik a lelki feltöltődés, a valahova tartozás jelentősége. A L.É.T. Egyesület nyugdíjas klubjaiban az idősebb generáció is egymásra találhat, különösen fontos ez az ünnepek közeledtével, hiszen ilyenkor felértékelődik annak a jelentősége, hogy az itt élők és a közösséghez tartozók segítsék, bátorítsák, támogassák egymást. Szent Miklós legendája, a Mikulás-várás nemcsak a gyerekek számára fontos, hanem minden generációnak, hiszen adni, örömöt szerezni nemcsak tárgyakkal lehet, hanem az egymásra való odafigyeléssel is” – tolmácsolta Kothencz János, a L.É.T. Egyesület és Önkéntes Mozgalom életre hívójának köszöntő szavait Szabóné Szívós Ildikó, a közösségi ház vezetője. „Egy nagyon kedves klubtagunk, az őrangyalunkká vált a hét elején, a mai rendezvényt azzal indítottuk, hogy az Ő emléke előtt hajtottunk fejet. Az élet része az elmúlás, a gyász, de az élet része az ünnep is, és mi nyugdíjasok kellő bölcsességgel rendelkezünk, hogy mindenre megfelelő időt szánjunk. Ez a mai délután az ünneplésé is, nagyon sokan eljöttünk, hogy együtt várjuk a Mikulás érkezését. Zenével, tánccal és sok-sok finomsággal készültünk, hogy megvendégeljük a Nagyszakállút” – mondta Molnár Józsefné Terike, vezető koordinátor.

A szépkorúak legközelebb december 19-én, a karácsonyi ünnepségen találkoznak a Csongor téren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.