Közlekedés

Keddtől lezárják a Tompai Kapu úti vasúti átjárót

Keddtől lezárják a Tompai Kapu úti vasúti átjárót

2023. október 22., vasárnap
Keddtől lezárják a Tompai Kapu úti vasúti átjárót

Lezárják a Tompai Kapu úti vasúti átjárót Szegeden az átkelő végleges kialakítása érdekében.

A szeptemberi átépítés két vágányt érintő utómunkálatai miatt október 24-én 7 órától 27-én 18 óráig váltakozva, terelőúton át zajlik a közúti forgalom az érintett vasúti átjáróban. A munkálatok során az útátjáróban szabályozzák a középső, „röszkei” vágányt, cserélik a vágányokhoz csatlakozó aszfaltréteget, így az átkelés az átjáróban lévő vágányokon keresztül komfortosabbá válik a munkákat követően- tájékoztatta lapunkat a MÁV.

Ez idő alatt a vasúti átjáróban közlekedő vonatok több mint fele kimarad a menetrendből, mert ezekben a napokban eleve tervezetten szünetel a vonatközlekedés Kistelek és Szeged-Rendező közötti pályafelújítás miatt. A Szeged-Hódmezővásárhely-Békéscsaba vonali vonatok forgalma pedig minimális zavartatással, de fennáll.

Fontos, hogy az átjárónál a megszokottnál is körültekintőbben, óvatosabban közlekedjenek az autósok, kerékpárosok, gyalogosok. A munkálatok idejére a vasúttársaság az arra közlekedők, valamint a zajjal járó munkavégzés miatt a lakosság türelmét kéri.

A városrészek közötti átkelést biztosító átjárót érintő félpályás korlátozás miatt várhatóan jelentős torlódások alakulhatnak ki nemcsak a Tompai Kapu úton, hanem a környező utcákban is, ezért a közúton közlekedőknek hosszabb menetidővel kell számolniuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.