Közlekedés

Magyar gyártású csuklós buszokkal fiatalítja flottáját a Volánbusz

Magyar gyártású csuklós buszokkal fiatalítja flottáját a Volánbusz

2022. december 12., hétfő
Magyar gyártású csuklós buszokkal fiatalítja flottáját a Volánbusz

Újabb csuklós autóbuszokérkeznek a Volánbuszhoz a legutóbb sikeresen lezárt közbeszerzési eljárás eredményeként, melynek nyertese a Kravtex Kft. lett. Összesen 47 darab alacsonypadlós, elővárosi, 3 tengelyes Credobus Econell 18 Next típusú jármű fiatalítja a vállalat csuklós állományát várhatóan 2023 tavaszától – közölte a közlekedési társaság.

A magyar sikermodell, a Credobus Econell család új generációjának első tagja, a Credobus Econell 18 Next a világ legkönnyebb, 18 méteres csuklós autóbuszamelynek ultraalacsony saját tömege akár 15 %-kal mérsékli az üzemanyag-felhasználást. A járművet és annak szóló változatát, az Econell 12 Next-et a Volánbusz többször tesztelte sikeresen, a Kravtex gyártmányú autóbuszokból pedig – melyek a flotta több mint 40 százalékát teszik ki – 2400-nál is többet üzemeltet a közlekedési vállalat.

A Credobus Econell 18 Next típusú járművek 127 fő egyidejű szállítására alkalmasak, az ülőhelyek száma 56.

A buszok nagy teljesítményű, utastéri antivirális légkondicionálóval, kamerarendszerrel, fedélzeti utastájékoztatóval, utasszámláló rendszerrel, kerekesszék és babakocsi elhelyezésére kialakított speciális férőhellyel és felszállást segítő rámpával, továbbá az utastérben USB töltőpontokkal is rendelkeznek. A járműveket a lehető legkevesebb károsanyag-kibocsátássval járó, hatékony, EURO6 környezetvédelmi előírásoknak megfelelő dízelmotor hajtja a biztonságos üzemeltetés érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.