Közlekedés

Ismét gyengélkedik a Szeged-Budapest vasútvonal, késések várhatók

Ismét gyengélkedik a Szeged-Budapest vasútvonal, késések várhatók

2022. július 6., szerda
Ismét gyengélkedik a Szeged-Budapest vasútvonal, késések várhatók

Nem mondhatnánk, hogy móka és kacagás Szegedről a Nyugati pályaudvarra utazni mostanában: jelenleg is vágánykarbantartási munkálatok miatt közlekednek módosítottan a vonatok, nemrég migránsokat szállítottak le róla, most pedig újabb további késések merültek fel.

Mint a Mávinform írja, Kecskeméten, a Mindszenti körúti átjáróban egy közúti daru leszakította a felsővezetéket. A helyreállításig – bizonytalan ideig – szünetel a vonatforgalom Kecskemét és Városföld állomások között. Emiatt a vasúttársaság pótlóbuszokat rendel a Kecskemét-Kiskunfélegyháza közötti szakaszra. A forgalom átszervezése folyamatban van. A Budapest-Cegléd-Szeged vonalon jelentős késésekre kell számítani.

  • A Nyugati pályaudvar Szegedre 15:43-kor induló vonat nem közlekedik. Az utasai Nyugatiból 15:48-kor induló Z50-es vonattal utazhatnak Ceglédig.

A MÁV egyébként az ígéretei szerint az év végére az említett vasútvonalra is elhozza a Keleti pályaudvar vonalán már nagy sikerrel zakatoló új elsőosztályú kocsikat. Így mindamellett, hogy valóban komfortosabb lesz az utazás, a jelenlegi közel 2 és fél órás menetidő is csökkenhet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.