Közlekedés

Ne rutinból vezessen hétvégén; leaszfaltozzák a Stefániát

Ne rutinból vezessen hétvégén; leaszfaltozzák a Stefániát

2022. május 6., péntek
Ne rutinból vezessen hétvégén; leaszfaltozzák a Stefániát

Aszfaltozási munkálatok miatt szombaton és vasárnap ideiglenesen egyirányú lesz a forgalom a Stefániának a színházi körforgalom és a Vár utca közötti szakasza a Belvárosi híd irányából – derül ki a polgármesteri hivatal közleményéből.

A Dózsa György utca felől a Vörösmarty utca irányába kerülni kell.

  • A 9-es 19-es trolik a Vértói út/Makkosház felé módosított útvonalon járnak, a Vörösmarty utca felé. 
  • Az egyszerűbb átszállás érdekében az 5-ös és 7A-s trolik ebben az időszakban a Körtöltés utca/Bakay Nándor utca felé szintén a Széchenyi tári buszmegállóban állnak meg.

A Stefánia aszfaltozását követően telepítik a táblákat és éjszakánként készül el az útburkolati jelek felfestése, de ez már csak helyi korlátozások mellett. Május 9. hétfőtől végleges lesz a Stefánia és a környező utcák közlekedési rendje, azaz a Deák Ferenc utcából balra a Belvárosi híd felé nem lehet kikanyarodni. A hídfőben működő jelzőlámpás csomópontot a szakemberek úgy programozták, hogy a Stefániáról Újszeged felé a korábbinál kétszer olyan hosszú ideje legyen a közlekedőknek felhajtani a hídra.

A Stefánia és az Oskola utca, illetve a környező utcák továbbra is munkaterületek. 

A kivitelező a tervek szerint és időjárástól függően június 8-ig a Stefánián a felfestés és táblázás mellett befejezi a járdák díszburkolatát, valamint kertészeti munkálatokat végez, szemeteseket és kerékpártámaszokat szerel fel.

A Híd utcán pollereket telepít, a Roosevelt téren május 9. hétfőn aszfaltozza le a parkolókat és az úttestet, valamint június 8-ig az Oskola utcán is szemeteseket és kerékpártámaszokat szerel fel.

Befejeződik a projektben a kerékpárút-hálózat bővítése, elkészül a táblázás és útburkolati jelek festése azokban a belvárosi utcákban, amelyekben megnyitják a szembeirányú forgalmat a kerékpárosok számára. Elkészül az új kerékpárutak, -nyomok, -sávok, átvezetések felfestése és táblázása is.

Kiemelt képünk archív!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.