Közlekedés

Bérletvisszaváltás egyelőre nincs, módosított menetrend és heringparti viszont van!

Bérletvisszaváltás egyelőre nincs, módosított menetrend és heringparti viszont van!

2021. március 11., csütörtök
Bérletvisszaváltás egyelőre nincs, módosított menetrend és heringparti viszont van!

Mint ismeretes, a Volánbusz és a MÁV március 10-ig ingyenesen visszaváltotta az elővételben vásárolt márciusi bérleteket a járványügyi szigorítások következtében megváltozott utazási szokások miatt. Ebből adódóan még hétfőn kérdéseket küldtünk az SZKT-nak arra vonatkozóan, hogy terveznek-e hasonló bérletvisszaváltási akciót. Választ nem kaptunk, a közlekedési társaság azonban kedden közleményben jelezte, hogy rendkívüli, egész napos menetrend lép életbe március 10-től. A változtatás következtében több járat is ideiglenesen megszűnt, ez pedig sokaknál kiverte a biztosítékot.

https://szegedma.hu/2021/03/rendkivuli-menetrend-lep-eletbe-szerdatol-szegeden

Több olvasónk is felháborodott üzenetben jelezte, hogy érthetetlennek és átgondolatlannak tartja a menetrend módosítását. A legtöbb észrevétel közös pontja, hogy a járatritkításokból adódóan sokkal többen utaznak egy-egy járaton, a zsúfoltság pedig növeli a fertőzésveszély kockázatát.

– Remélem a döntéshozók közül sokan utaznak az 5-ös trolival reggelente. Egy gombostűt sem lehetne elejteni rajta. Ha ez a járvány elleni védekezést szolgálja, akkor én megeszem a kalapom – fakadt ki levelében Zita.

Péter a szőregi járatok telítettségére és összehangolatlanságára hívta fel a figyelmet. – A 67Y-os csak óránként közlekedik és többnyire szólóbusz jár ezen a vonalon, így teljesen tele van. Esténként nincsenek összhangban a villamosok és a buszok, így aki a munka végeztével hazafelé tartana, annak könnyen lehet, hogy egy órát kell várakoznia a belvárosban – állapította meg a szőregi lakos.

Többen is jelezték, hogy a megváltozott menetrend miatt inkább más módját választanák a közlekedésnek, ugyanakkor mivel megváltották egész hónapra a bérletüket, így szeretnék azt kihasználni. Ez ismét felveti a bérletvisszaváltás kérdését. Reméljük a Szegedi Közlekedési Társaság mielőbb válaszol megkeresésünkre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.