Közlekedés

Még nem teljesen okos az SZKT rendszere

Még nem teljesen okos az SZKT rendszere

2020. szeptember 28., hétfő
Még nem teljesen okos az SZKT rendszere

Múlt héten írtunk arról, hogy rövidesen már okosjeggyel is lehet utazni a tömegközlekedési eszközökön Szegeden. Az október elején induló rendszer egyszerűen és bliccelésmentesen használható, annak egyik fontos része, amikor a jármű fedélzetén egy QR-kód segítségével érvényesítheti az utas az „okosjegyét".

Ez az QR-kód, amit olvasónk hiányol a Szegedi Közlekedési Társaság (SZKT) csekkjeiről, amin a figyelmetlen parkoló fizetheti be a pótdíjat. - Az SZKT olyan csomagot hagy a fizetés nélkül parkoló autókon, amiben csekk is van. A legtöbb szolgáltató a csekken feltüntet egy QR-kódot, és egy telefonos applikáció segítségével pillanatok alatt be is lehet fizetni a pótdíjat. Az SZKT esetében ez a négyzet üres a csekken. Ennyit az okosvárosról, a gyors fizetésről és ami talán a jelen helyzetben a legfontosabb, a koronavírus miatt szorgalmazott érintésmentes fizetésről - írta nekünk Ferenc.

Olvasónk megjegyzi, hogy ugyan lehetőség van átutalni is a pótdíjat az SZKT számlájára, de az lényegesen körülményesebb, illetve a kezelési költség miatt drágább is.

Kérdéseinket ezzel kapcsolatban elküldtük az SZKT-nak, válaszukat megírjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.