Közlekedés

Hivatalos: visszaáll az ütemes menetrend a szegedi vasútvonalon

Hivatalos: visszaáll az ütemes menetrend a szegedi vasútvonalon

2020. március 18., szerda
Hivatalos: visszaáll az ütemes menetrend a szegedi vasútvonalon

A korábbi menetrendi struktúra visszaállításáról a próbaüzem lejártát követően a vasúttársaság kezdeményezése alapján született döntés. Április ötödikétől a tavalyi menetrend szerint közlekedteti vonatait a MÁV-START Budapest és Szeged között. A megállás nélküli InterCity-járatok helyett így újra IC- és gyorsvonati részekből álló vegyes szerelvények szállítják majd az utasokat egyórás ütemben. Megszűnnek a Kőbánya-Kispesttől Kecskemétig beállított betétjáratok, a Televonatokkal azonban a továbbiakban is számolhatnak a két nagyváros között utazók – olvasható a MÁV közleményében.

A vonalon a decemberi menetrendváltástól legfeljebb félévesre tervezett próbaüzemben indultak csak a két végállomáson megálló, étkezőkocsival közlekedő InterCity-vonatok. A módosítások mellett megmarad a Debrecen-Nyíregyháza felé már népszerűnek bizonyult, a szegedi vonalon a tavalyi év végén bemutatkozó Televonat szolgáltatás. Az iskolai tanítási rend szerint vasárnaponként közlekedő járatokon a továbbiakban is kedvezményes áron, helybiztosítással, gyorsított menetidővel vehetőek igénybe Flirt motorvonatok Szeged felé.

A 2019/2020-as menetrendben másutt bevezetett kedvező változások érvényben maradnak. A személyszállító vasúttársaság december közepe óta Budapest és Sátoraljaújhely között 35 perccel, Budapest és Zalaegerszeg között 34 perccel, Győr és a Balaton között közel 30 perccel, Pécs és a főváros között 13 perccel gyorsabb eljutást biztosít a vonaton utazóknak. Veszprém és Zalaegerszeg felé a fokozatosan forgalomba álló, magasabb komfortfokozatú IC+ kocsik teszik még vonzóbbá, versenyképesebbé a vasutat.

A vasúttársaság a megrendelő innovációs tárcával közösen a jövőben is folyamatosan vizsgálja a főváros és a vidéki megyeszékhelyek közötti vasúti szolgáltatási kínálat javításának lehetőségeit.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.