Közélet

Nincs nyugalom a fúrt kutak engedélyeztetésének ügyében

Nincs nyugalom a fúrt kutak engedélyeztetésének ügyében

2023. október 6., péntek
Nincs nyugalom a fúrt kutak engedélyeztetésének ügyében

A Országos Vízügyi Főigazgatóság elkészítette a vízkészletvédelmi országtérképet. Továbbra sincs nincs nyugalom a fúrt kutak engedélyeztetésének ügyében, de nem úgy van, ahogy sokan hiszik. Fackelmann István, Ásotthalom alpolgármestere parasztlázadástól tart, Mihálffy Béla, a térség országgyűlési képviselője viszont megnyugtatta az érintetteket, felhívta a Belügyminisztérium illetékesét és tiszta vizet öntött a pohárba.

Elkészült a vízkészletvédelmi országtérkép, amely alapján eldöntheti egy kúttulajdonos, hogy a kútamnesztia után szükséges-e bejelentenie, illetve engedélyeztetnie a kútját. Szakember által nyújtott segítség nélkül nem egyszerű eldönteni, kell-e bejelentés, hatósági jóváhagyás vagy engedély ahhoz, hogy a kútját valaki 2024 januárjától jogszerűen és büntetésmentesen használhassa, új kutat létesíthessen.

A teljes cikk ITT olvasható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.