Közélet

Kövér László: Partnerek kellenek nemzeti szuverenitásunk megőrzéséhez (videó)

Kövér László: Partnerek kellenek nemzeti szuverenitásunk megőrzéséhez (videó)

2023. október 24., kedd
Kövér László: Partnerek kellenek nemzeti szuverenitásunk megőrzéséhez (videó)

Az Európai Unió és újabban a NATO is kezd úgy viselkedni, mintha az EU és a NATO nem egy egyenrangú partneri gyülekezet, hanem mintha egy új birodalom lenne, amelyben a birodalmi központ időről-időre megpróbálja szűkíteni a tagállamok mozgásterét, hogy előbb, vagy utóbb tartományokká degradálja ezeket - mondta az országgyűlés elnöke.

Az Európai Unió előrehaladott fázisában van ennek a folyamatnak, azt látni, hogy az európai tagállamok jelentős részének a politikai elitje ebben a hasznos idióták szerepét tölti be, tehát nem tudja, hogy mit cselekszik, ami sajnos ennél súlyosabb, hogy egy olyan elitnek a korrupt összetevője, része, amelyiknek tulajdonképpen ez az érdeke, ők majd a majdani birodalmi központnak lesznek az elitje

mutatott rá Kövér László.

Magyarország ragaszkodik ahhoz, hogy a közösség részének lenni egy önkéntesen vállalt szabad partneri együttműködésben, nem pedig a szuverenitás feladása.

Kiemelte, ma Európában kevés olyan ország van, amely a szuverenitása érdekében fel tud, vagy fel mer szólalni.

Leszögezte, világossá kell tenni, teljesen mindegy, hogy mit mondanak Brüsszelben, Magyarország nem lesz bevándorlóország, az jöhet be Magyarországra, akit mi beengedünk és semmilyen táptalajt nem csinálunk a terrorizmusnak, a biztonságunk veszélyeztetésének - írja a HírTV.

A teljes interjú itt olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.