Közélet

Kiemelkedően szerepeltek a szegedi tűzoltók a lépcsőfutó bajnokságon

Kiemelkedően szerepeltek a szegedi tűzoltók a lépcsőfutó bajnokságon

2023. október 31., kedd
Kiemelkedően szerepeltek a szegedi tűzoltók a lépcsőfutó bajnokságon

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság október 28-án új helyszínen, a MOL Campusban tartotta meg hagyományos lépcsőfutó-bajnokságát. Az idén 21. alkalommal megrendezett versenyen több kategóriában lehetett indulni. A győztes Pauska Krisztián, a MOL FER tűzoltóság versenyzője lett, de a szegedi tűzoltók több bronzérmet is begyűjtöttek

A MOL Campus Magyarország legmagasabb irodaépülete. A toronyház 29 emeletes, 143 méter magas, a budapesti Lágymányosi öböl északi partján épült fel 2022-ben. A rajttól a célig 34 emeletet, összesen 754 lépcsőfokot kellett megtenniük a versenyzőknek, ami függőlegesen 133,5 méteres távolságot jelent.

A megméretésen 82 hivatásos, 20 önkéntes, 16 magyar és 6 horvát létesítményi tűzoltó vett részt. A versenyzők egyéni férfi és női kategóriában, illetve párosban indulhattak több korcsoportban. A párosok tagjainak együtt kellett maradniuk, egy lépcsőfordulónyinál nagyobb távolságra nem távolodhattak el egymástól- írta meg a Délmagyar.

A teljes cikket ITT olvashatja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.