Közélet

Forintérmét kap a friss Nobel-díjas Karikó Katalin és Krausz Ferenc

Forintérmét kap a friss Nobel-díjas Karikó Katalin és Krausz Ferenc

2023. október 16., hétfő
Forintérmét kap a friss Nobel-díjas Karikó Katalin és Krausz Ferenc

Két újabb ezüst és két színesfémérmét bocsát ki idén a Magyar Nemzeti Bank.

A korábban meghirdetetteken felül most Deák Ferenc születésének 220. esztendejére, illetve a Kúria alapításának 300. évfordulójára jelennek meg emlékérmék

- mondta el az InfoRádiónak az MNB társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója.

Hergár Eszter elárulta, hogy hamarosan ezüst érmét vernek az idén Nobel-díjat kapott két magyar tudós tiszteletére.

Az MNB minden év végén közzéteszi a következő évi érmekibocsátási programját az érmék paramétereivel, grafikai terveivel. A program idő közben bővülhet olyan elemekkel, amelyek a nemzeti bank látóterébe kerülnek

-közölte Hergár Eszter.

Az idei évre vonatkozó tervekben Deák Ferencre és a Kúria alapítására emlékező érmek szerepeltek, de a közelmúlt történeseire reagálnak és bővítik a 2012-ben indított Nobel-díjas sorozatot is. Tehát forintérmét kap Karikó Katalin és Krausz Ferenc.

Arra számít a Magyar Nemzeti Bank, hogy az új Nobel-érmék szinte azonnal el fognak fogyni, amint piacra kerülnek. A Nobel-díjasok érméivel kapcsolatban már megkezdődtek az egyeztetések és, tervezik az érmét. Viszont az egyértelműség kedvéért fontos leszögezni, hogy két különböző érméről lesz szó. Magát az ovális érmesorozatot Szent-Györgyi Alberttel kezdték tizenegy éve, tavaly verték Kertész Imrét, és tervezés alatt áll Oláh Györgyé forintérme is. Hamarosan bejelentik a Karikó- és Krausz-érmék piacra kerülésének időpontját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.