Közélet

Földi László: az Európa-szerte zajló terrortámadások megfékezése érdekében a politikának kell lépnie

Földi László: az Európa-szerte zajló terrortámadások megfékezése érdekében a politikának kell lépnie

2023. október 22., vasárnap
Földi László: az Európa-szerte zajló terrortámadások megfékezése érdekében a politikának kell lépnie

A titkosszolgálatok már nem tudják kezelni a helyzetet, ezért a politikának kellene lépnie az Európa-szerte zajló terrortámadások megakadályozása érdekében

mondta Földi László titkosszolgálati szakértő.

A műsorban elhangzott, hogy a közelmúltban megszaporodtak a terrorista cselekmények Európa-szerte: Franciaországban egy tanár, Brüsszelben két svéd futballszurkoló vált az iszlám terror áldozatává, míg az Egyesült Királyságban 320 antiszemita támadás történt azóta, hogy a palesztin Hamász terrorszervezet támadást intézett Izrael ellen.

Földi László kifejtette, hogy a terror lényege a félelemkeltés, a félelem fenntartása, Nyugat-Európában pedig a tömeges migráció megindulása óta ez játszódik le. Úgy vélekedett, hogy az elmúlt hét-nyolc évben a migránsok beengedésével tönkretették az emberek életének nyugalmát, és ma már ott tartanak - például német falvakban - hogy a gyerekeket nem merik kiengedni az utcára esténként.

Közölte, hogy sajnálatosak a terrorizmusból eredő gyilkosságok, a robbantások, de az az igazi bűncselekmény az egész kontinenssel szemben, hogy az embereknek örökös félelemben kell élniük a betelepült migránsok miatt.

Földi László szerint az európai döntéshozó elit is bűnrészes, hiszen a migráció támogatásával vagy egyes bűncselekmények elhallgatásával elősegíti a terrorcselekményeket, amelyek száma vélekedése szerint meredeken emelkedni fog a jövőben.

A Nyugat-Európában működő hatóságok, titkosszolgálatok tevékenységéről szólva azt mondta. hogy a titkosszolgálatok bizonyos mennyiség felett nem képesek kontrollálni az eseményeket, tehetetlenné válnak. Megjegyezte, hogy Európában mintegy 40 millió olyan ember élhet, aki nem fogadja el az európai jogrendet, kultúrát, közülük pedig több millió potenciálisan veszélyes, akár terrorcselekmények elkövetésére is képes lehet.

Földi László szerint a politikának kellene lépnie mielőbb annak érdekében, hogy Európa ne veszítse el a több évszázados, hagyományos keresztény identitását a migrációból eredő problémák eszkalálódása miatt. Úgy vélte, hogy szigorúan kell fellépni a potenciálisan veszélyes emberekkel szemben, például a gyanús személyeket a családjukkal együtt kell kitelepíteni a kontinensről.

Az új, a migránsok kötelező szétosztásával is együtt járó migrációs paktum kapcsán azt mondta, hogy nem kell tudomásul venni a brüsszeli utasításokat, és sok ország nem is fog belemenni a tervezet elfogadásába, ugyanis ez a döntés is tovább segítené a terrorizmust.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.