Közélet

Két szegedi oktatási intézmény is jubileumot ünnepelhet

Két szegedi oktatási intézmény is jubileumot ünnepelhet

2023. szeptember 29., péntek
Két szegedi oktatási intézmény is jubileumot ünnepelhet

A Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium jubileumi ünnepségét a Szegedi Nemzeti Színházban tartották. A rendezvény egyik műsorvezetője az egykori radnótis diák, Ördög Nóra volt.

Magyar Királyi Állami Főgimnáziumként indult és Klauzál Gábornak is hívták –, és volt, amikor még autószerelőket is képeztek az intézményben, folyamatosan működött, még a világháborúk sem tudták megakasztani a tanéveket.- írta a delmagyar.hu

Meghatódtam, amikor elgondolkodtam, mit köszönhetek az iskolának. Én 23 éve érettségiztem, a 100 éves jubileumi ünnepségnek szintén én voltam a házigazdája. Azt gondolom, ez indított el ezen a pályán

mondta a műsorvezető.

Továbbá különféle művészcsoportok előadásai voltak a terítéken, melyekben radnótis növendékek szerepeltek. A Radnóti Városi Szavalóverseny és az iskola műfordítási nyelvi pályázatának eredményhirdetését is megtartották.

A Karolina Iskola ünnepségére a szegedi Dómban került sor. Szentmise, koszorúzás, majd az ünneplés volt a rendezvény menete. A szeged-csanádi megyéspüspök, dr. Kiss-Rigó László celebrált.

“Aki iskolát épít, a jövőre gondol; aki a jövőre gondol, annak remény van a szívében”.

Az iskola közössége Lépes M. Katalin, Vargacz M. Krisztina iskolanővéreknek és Kondé Lajos atyának Pro Schola Carolinae-díjat adományozott, melyet Mezeyné Szatmári Tímea főigazgató adott át - írta a delmagyar.hu

A jubileum méltó megünneplésére egy egész éven átívelő ünnepségsorozatot tartanak az iskolában. A Szent Gellért Fesztivál keretein belül szeptember 30-án Jubileumi koncertet tartanak a Dómban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.