Közélet

Izgalmas premier előtti alkotásokkal érkezik a Mozinet Filmnapok Szegedre

Izgalmas premier előtti alkotásokkal érkezik a Mozinet Filmnapok Szegedre

2023. szeptember 25., hétfő
Izgalmas premier előtti alkotásokkal érkezik a Mozinet Filmnapok Szegedre

A Mozinet Filmnapok új évada október 19-én kezdődik és február 23-ig tart. Ebben a válogatásban öt alkotást vetítenek le a szegedi Belvárosi Moziban. A nézők már hónapokkal az országos mozibemutató előtt láthatják a Szegeden a Filmnapokon szereplő filmeket, havonta egyet.

AZ EGY ZUHANÁS ANATÓMIÁJA című alkotás érkezik elsőként Szegedre

Ez az alkotás a világ egyik legrangosabb fesztiváljának fődíját, a cannes-i Arany Pálmát is elnyerte. Az Egy zuhanás anatómiája című filmben Sandra sikeres német írónő, aki férjével és látássérült gyerekével él a francia Alpok egyik kis falujában. A férfi váratlanul meghal, nem egyértelmű, hogy baleset, öngyilkosság vagy gyilkosság történt. Ez a lélektani krimi az eseményeket a feleség szemszögéből követi végig.

Novemberben pedig AZ EGY NEHÉZ ÉV CÍMŰ filmet tekintheti meg a közönség

Az Életrevalók francia alkotói, Éric Toledano és Olivier Nakache a karácsonyi szezonban egy vígjátékkal térnek vissza. Az Egy nehéz év című filmet már novemberben láthatják a szegedi érdeklődők. A történet főhőse, Albert kisstílű semmirekellő, aki felnőtt fejjel sem jut előbbre az életben. A sors összehozza a kényszeresen vásárló Brunóval , akivel elmegy egy klímaaktivista gyűlésre. A két férfit nem igazán érdekli a Föld megmentése, de egy vonzó tüntető miatt a bunyósok között maradnak.

Decemberben az ELŐZŐ ÉLETEK című film lesz látható

A 2023-as év kritikus- és közönségkedvenc romantikus filmje decemberben lesz látható Szegeden. Az Előző életek egy szívszorító történet az életre szóló döntésekről, kihagyott lehetőségekről és az igaz szerelemről. Nora és Hae-sung gyerekkorukban a legjobb barátok voltak, de a kislány elköltözése szétválasztotta őket egymástól. Húsz évvel később online találnak újra egymásra, de felnőttként már máshol tartanak az életben. Az alkotás két neves filmfesztivál versenyprogramjában is szerepelt.

Januárban a SMOKE SAUNA SISTERHOOD című filmre ülhetnek be az érdeklődők

Anna Hints rendező filmje a januárban látható Smoke Sauna Sisterhood egy összetartó női közösség szemszögéből mutatja be az tradicionális észt szaunázás pillanatait. Egy az erdőben létrehozott szaunában összegyűlő nők kitárulkoznak és kibeszélik legféltettebb titkaikat, vágyaikat, valamint traumatikus emlékeiket. Ez a dokumentumfilm a méltán híres Sundance Filmfesztiválon elnyerte a World Cinema szekció legjobb rendezésnek járó díját.

A Filmnapok lezárásaként a HOGYAN SZEXELJÜNK címet viselő alkotásjelenik meg a moziban

Az esemény lezárásaként februárban a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójának fődíját elnyerő alkotás lesz megtalálható a programban. A Hogyan szexeljünk autentikusan mutatja be a nézőnek a fiatalok fesztelen életét, miközben a Z generáció érzelmi és szexuális kiszolgáltatottságának is leás a legmélyére. A három legjobb barátnő, Tara, Skye és Em a gimi utáni nyáron egy görög tengerparti városban, a fiatalokkal teli Maliá éjszakai életébe veti bele magát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.