Közélet

Ismét pert bukott a hódmezővásárhelyi önkormányzat egy korrupciógyanús ügyben

Ismét pert bukott a hódmezővásárhelyi önkormányzat egy korrupciógyanús ügyben

2023. szeptember 12., kedd
Ismét pert bukott a hódmezővásárhelyi önkormányzat egy korrupciógyanús ügyben

Hódmezővásárhely önkormányzata másodfokon is elbukta az algyői VIP Travel Kft. elleni pert. Az ügy még 2020-ra nyúlik vissza, amikor a város a helyi buszközlekedés üzemeltetésére hirdetett ki pályázatot.

Márki-Zay Péter a törvényeket megkerülve szervezte ki a több száz millió forintos buszbizniszt a saját kampányfuvarosának - írja a Promenád24. A birtokukba került dokumentum alapján a bíróság azt is kimondta, a polgármesternek nem volt jogalapja ahhoz, hogy ily módon rúgja fel a Volánbusz Zrt. állami társaság által ellátott szolgáltatást.

Megjegyzik azt is, ez éves szinten egy 100-150 milliós üzletet jelentett. Értesülések szerint a jogerős döntéssel a vállalkozás kártérítési eljárást tervez indítani az önkormányzattal szemben.

A VIP Travel Kft. egyébként az ügyben számos olyan körülményt is kifogásolt, melyek miatt egyértelmű versenyhátrány érte a totálisan zűrzavaros, amúgy jogszabálysértő és tisztességtelen eljárás során. Nehezményezték, hogy a város a pályázati kiírásból „véletlenül kifelejtett” olyan információkat, amelyek szükségesek voltak az ajánlat mérlegeléséhez, elkészítéséhez, majd az eljárási folyamatban sem kapták meg a szükséges, minden részletre kiterjedő tájékoztatást az önkormányzattól.

Az üggyel kapcsolatban további részletek ITT olvashatóak.

Borítókép: Promenád24

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.