Közélet

A Honvédelmi Miniszter kijelentette, hogy nő a katonák lakhatási támogatása

A Honvédelmi Miniszter kijelentette, hogy nő a katonák lakhatási támogatása

2023. szeptember 30., szombat
A Honvédelmi Miniszter kijelentette, hogy nő a katonák lakhatási támogatása

A jövőben nagymértékben javul a katonák lakhatási helyzete, ugyanis október 1-jével számos településen nő a lakáspénz alapösszege, amely albérletre és lakáslízingre is fordítható

-jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tárca közleménye szerint.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf elmondta,, hogy a Honvédelmi Minisztérium egyértelmű stratégiát folytat a lakhatástámogatást illetően.

A kormány a rendvédelmi életpálya bevezetése és az eddigi végrehajtott béremelések mellett, ezzel a megemelt támogatással is szeretné kifejezni megbecsülését, a katonáknak, akik Magyarország védelmére esküdtek fel. A Magyar Honvédség megerősítése létszámában, eszközeiben és anyagi megbecsülésében mind Magyarország biztonságát szolgálják

-olvasható a tárca közleményében.

Kiemelte, az október elsején hatályba lépő jogszabályváltozás értelmében módosulnak a lakáspénz összegét meghatározó települési kategóriák, valamint nő a támogatás alapösszege is. Hozzátette, hogy a juttatás mértékét pedig a katona családi állapota, rendfokozata és lakhelye is befolyásolja.

A Honvédelmi miniszter azt is kifejtette, az új módosítás szerint minimum 90 ezer forint juttatást vehet fel, aki Budapesten és agglomerációjában - Érd kivételével - bérel vagy lízingel lakást, legalább 80 ezer forinttal számolhat az a katona, aki megyei jogú városban, Tatán, Pápán, Szentesen él, és szintén legalább 65 ezer forintos összegű támogatást kap, aki olyan településen lakik, ahol katonai szervezet működik. A többi településtípus esetében a juttatás összege minimum 60 ezer forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.