Közélet

Tíz SZTE polgár is kitüntetést kapott

Tíz SZTE polgár is kitüntetést kapott

2023. augusztus 26., szombat
Tíz SZTE polgár is kitüntetést kapott

A Szegedi Tudományegyetem kitüntetettjei többségének Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium miniszterhelyettese és Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár adta át a díjakat augusztus 20-án Budapesten.

Magyar Érdemrend tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült:

  • Boros Mihály sebész, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) doktora, az SZTE Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Kara Orvosi Készségfejlesztési Központjának igazgatója, Sebészeti Műtéttani Intézetének tanszékvezetője
  • Hohmann Judit gyógyszerész, az MTA levelező tagja, az SZTE Gyógyszerésztudományi Kar Farmakognóziai Intézetének egyetemi tanára, a Természetes Vegyületek Interdiszciplináris Központjának vezetője
  • Temesi Mária Liszt Ferenc-díjas operaénekes, az SZTE Bartók Béla Művészeti Kar Magánének Tanszékének korábbi tanszékvezetője, egyetemi tanára
  • Tóth Gábor, a kémiai tudomány doktora, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem nyugalmazott tanára, a Semmelweis Egyetem és az SZTE címzetes egyetemi tanára

Blazovichné Gellén Klára jogász, az SZTE oktatási rektorhelyettese, az Állam- és Jogtudományi Kar Üzleti Jogi Intézetének intézetvezetője és Petri András sebész, az SZTE professor emeritusa, a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Sebészeti Klinikájának igazgatóhelyettese átveheti majd a Magyar Érdemrend Lovagkereszt polgári tagozat kitüntetését.

Rozs Tamás zenész, zeneszerző, zeneterapeuta, a Szélkiáltó együttes tagja, a Pécsi Tudományegyetem, a szegedi és a kaposvári egyetem volt tanára Magyar Arany Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést vehetett át Bereczki Zsolt, az SZTE Természettudományi és Informatikai Kar Biológia Intézet Embertani Tanszékének egyetemi adjunktusa és Ignácz Ferenc fizikus, az SZTE Fizikai Intézet Optikai és Kvantumelektronikai Tanszékének mesteroktatója.

Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést adományozott Pintér Sándor belügyminiszter és Rétvári Bence miniszterhelyettes András Katalin pedagógiai szakpszichológusnak, a Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató általános főigazgató-helyettesének, az SZTE oktatójának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.