Közélet

Még ma sem lélegezhetünk fel, de holnap érkezik már csapadék

Még ma sem lélegezhetünk fel, de holnap érkezik már csapadék

2023. augusztus 28., hétfő
Még ma sem lélegezhetünk fel, de holnap érkezik már csapadék

Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást. - írja a koponyeg.hu

Szegeden 39 Celsius-fok körül a napi maximum hőmérséklet. Tehát továbbra sincs lehűlés a hétvégi kánikula után. Extrém erős UV sugárzásre kell számítani. A napsütéses órák száma 9-12 óra között alakul.

Ami jó hír: holnap érkezik csapadék, és szerdától kezdve a maximum hőmérséklet 30 fok alatt alakul.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.