Közélet

10. alkalommal adták át a Sélley-díjakat a Szegedi Ítélőtáblánál

10. alkalommal adták át a Sélley-díjakat a Szegedi Ítélőtáblánál

2023. július 17., hétfő
10. alkalommal adták át a Sélley-díjakat a Szegedi Ítélőtáblánál

A dr. Sélley Sándor-díjat a Szegedi Ítélőtábla vezetése a Szegedi Királyi Ítélőtábla első elnökének tiszteletére alapította, az ítélőtábla újjáalakulásának 10. évfordulóján, 2013-ban. Az idén – mint az elmúlt években is – az a bíró és bírósági tisztviselő kapta a díjat, akit a táblabíróság dolgozói, titkos szavazás keretében erre a legméltóbbnak találtak.

Az idén tizedik alkalommal odaítélt Sélley-díjakat dr. Lengyel Nóra Tímea ítélőtáblai bíró és Czirokné Horváth Gabriella bírósági tisztviselő vehette át a Szegedi Ítélőtábla dísztermében – a bíróságok napja alkalmából – megtartott félévzáró ünnepségen.

A bíróságok napjának megtartásáról 2000. június 24-én döntött az Országos Igazságszolgáltatási Tanács (OIT), és első alkalommal 2001-ben tartották meg. Július 15.-e a bírói hatalom gyakorlásáról szóló 1869. évi IV. törvénycikk kihirdetésének évfordulója, ezért lett ez a nap a bírák és az igazságügyi alkalmazottak ünnepnapjává.

A díjakat dr. Bálind Attila, a Szegedi Ítélőtábla elnöke adta át, méltatva a kitüntetettek kiváló munkáját.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.