Közélet

Szentmisével indul Ferenc pápa látogatásának utolsó napja

Szentmisével indul Ferenc pápa látogatásának utolsó napja

2023. április 29., szombat
Szentmisével indul Ferenc pápa látogatásának utolsó napja

Elindult Ferenc pápa háromnapos magyarországi apostoli látogatására pénteken - közölte Twitter-oldalán a Vatikán, a tájékoztatás szerint a katolikus egyházfő repülőgépe 8 óra 21 perckor szállt fel a római Fiumicino-repülőtérről. Indulás előtt a pápa a Szent Péter-székesegyház körül élő hajléktalanok egy 15 fős csoportjával találkozott rövid időre a Szent Márta Házban - áll a közleményben.

Az egyházfő az ITA Airways (volt Alitalia) légitársaság A320 neo repülőgén utazik Budapestre, fél 10 után röviddel érkezik a Liszt Ferenc repülőtérre.

A légitársaság egy volt munkatársa a Vatican News hírportálnak elmondta, hogy a pápa indulása mindig garantált, mert az ITA Airways mindig két azonos felszereltségű repülőgépet helyez készenlétbe arra az esetre, ha váratlan műszaki hiba miatt az egyik gép nem vagy csak késve tudna felszállni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.