Közélet

Elmaradt a DK egyetemi eseménye

Elmaradt a DK egyetemi eseménye

2023. március 30., csütörtök
Elmaradt a DK egyetemi eseménye

A szegedi DK roadshow egyik állomása Sebián-Petrovszki László országgyűlési képviselővel lett volna "az Egyetem előtt", amely a DK honlapján továbbra is megtalálható a leírásban, azonban a Facebook eseményből a tervezett időpont után már eltávolították.

Az esemény elmaradásának számos oka lehet, egyrészt mivel a leírásban csak annyi szerepelt "az Egyetem előtt," ha esetleg valakit érdekelt is volna, az sem tudhatta biztosan az SZTE melyik épületéhez menjen. Az is könnyen meglehet, az érdeklődés hiányában maradt el, mivel egyik egyetemi épület előtt sem voltak várakozók.

Egyedül az SZTE Rektori Hivatala előtt volt egy kisebb gyülekező, de Ők kivétel nélkül a Fidelitastól jöttek.

Úgy látszik, hogy az esemény az érdeklődés hiányában elmarad"

fogalmazott a helyszínen Korponyai Ernő, a Fidelitas Csongrád-Csanád vármegyei elnöke.

Lapunknak elmondta, azért mentek a helyszínre, hogyha esetleg egy-két fiatal elment volna, akkor felhívják a figyelmüket milyen szervezet rendezvényén vesznek részt.

Kihangsúlyozni, hogy nincs két Gyurcsány Ferenc, és nincs két Demokratikus Koalíció. Elmondani, hogy Ők voltak azok az emberek, azok a szereplők a kormányban, akik 2002 és 2010 között munkanélkülivé tettek több 100 ezer embert, hogy 2010 előtt gyermeket vállalni azonos volt a szegénység vállalásával. Elvették a 13. havi nyugdíjat, nyugdíjprémiumot nem fizettek és a maradékot nem csak hagyták elértéktelenedni, hanem még nyugdíjadót is vezettek be, miközben háromszorosára nőtt a gáz ára. 2002 és 2010 között a Medgyessy-, Gyurcsány- és Bajnai-kormányok tizenötször emelték az energiaárakat, a lakosságtól elvéve 1060 milliárdot ebben a nyolc évben, kitalicskázva az országból az akkor még külföldi tulajdonú energiacégek által. Az egészségügyből további 600 milliárdot vettek ki a baloldali kormányok, összeomlás szélére sodorva a betegellátást és eladósítva a kórházakat - sorolta.

A képviselő azt is megjegyezte, Gyurcsány és Bajnai kormánya az uniós források töredékét volt képes lehívni, és amit lehívtak, annak a 76 százalékát is szabálytalanul költötték el.

Mindemellett megszüntették az olcsó otthonteremtési hiteleket, és hagyták, hogy a bankok becsapják az embereket. Hozzátette: ha a szocialistákon múlott volna, ma is több mint egymillió család lenne kitéve a devizaspekulációnak.

Felidézte, hogy kormányzásuk a vidéket sem kímélte, hagyták elszegényedni a vidéket, külföldiek kezére játszották a földeket, leépítették a magyar agráriumot, a magyar élelmiszeripart, a családi gazdaságokat és munkanélkülivé tettek egész térségeket.

A fiatalokat emlékeztette volna arra, hogy "ezek az emberek szerették volna bevezetni a tandíjat. Azt szerették volna, hogy minden egyetemre és főiskolára járó személy tandíjfizetési kötelezettséggel bírjon, illetve ennek a kormánynak mondta azt az oktatási minisztere, hogy a diploma az semmit nem ér."

Ezek az emberek azok, akik az utcán békésen tüntető emberek közé lövettek, ezeknél az embereknél történhetett az meg, hogy vér folyt Budapest utcáin. Köszönjük, ebből nem kérünk."

zárta gondolait a vármegye Fidelitas elnöke.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.