Közélet

Változó a helyzet a szegedi kutakon

Változó a helyzet a szegedi kutakon

2022. december 7., szerda
Változó a helyzet a szegedi kutakon

13 hónap után vége a 480-as tankolásnak

Mint arról beszámoltunk, kedden este Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter rendkívüli kormányinfón bejelentette, a kormány megszünteti a benzinársapkát.

A RENDELET KEDDEN 23 ÓRAKOR LÉPETT HATÁLYBA. A BENZIN LITERJE 641 FORINT LESZ, A DÍZELÉRT 699 FORINTOT KELL FIZETNI LITERENKÉNT a mol benzinkútjain

közölte Hernádi Zsolt.

A bejelentést követően, másnap reggel erősödött a forint a főbb devizákhoz képest.

Megírtuk, hogy a kabinet az uniós szankciók életbelépését jelöli meg annak okaként, hogy az üzemanyagárral kapcsolatos egyes rendelkezéseket módosítania kell. Úgy fogalmaztak, hogy 

A KORMÁNY ARRA VALÓ TEKINTETTEL HAJTJA VÉGRE A MÓDOSÍTÁSOKAT, HOGY HATÁLYBA LÉPTEK A  KŐOLAJSZÁLLÍTÁSRA VONATKOZÓ UNIÓS SZANKCIÓK, AMELYEK HATÁSAI AZ  ELLÁTÁSBIZTONSÁGOT VESZÉLYEZTETIK.

Változó a helyzet a szegedi kutakon

A Csongrádi sugárúti Mol-kúton reggel volt kimondottan nagy forgalom. A benzinkutas elmondása szerint sokan nem értesültek még a hatósági ár eltörléséről, ám többségüket a magasabb benzinár sem tántorította el a tankolástól. – Most már annak kell örülni, hogy van benzin – tette hozzá. A Csongrádi sugárúti kúton örülhetnek is ennek, ott mindenfajta üzemanyag kapható volt terepszemlénkkor.

Már nem 480-at mutat az ártábla a benzinkutakon (Fotó: SzegedMa)

Néhány száz méterrel arrébb, a Mol Makkosházi körúti kútján is teljes volt a felhozatal az üzemanyagok terén. A déli órákban itt volt egyébként a legnagyobb a forgalom az általunk megvizsgált benzinkutak közül. Az árak megegyeztek a Csongrádi sugárúton tapasztaltakkal: a 95-ös benzin literje 641 forintba kerül, míg a dízel literenkénti ára 699 forint.

Kígyózó sorok a Makkosházi körúti Mol kúton (Fotó: SzegedMa)

Az út túloldalán található OMV-kúton már közel sem volt ilyen rózsás a helyzet. Csupán a prémium üzemanyagokból lehetett tankolni, így némileg érthető módon kevesebben várakoztak itt. Szembetűnő volt az is, hogy az ártáblán magasabb árak szerepeltek, mint a Mol általunk vizsgált kútjain.

Megosztja a szegedieket a döntés

Várható volt, hogy előbb utóbb eltörlik. Én örülök neki, mert így legalább van üzemanyag, még akkor is, ha drágább – osztotta meg véleményét egy autós a Csongrádi sugárúti Mol-kúton.

Véleményem szerint szakaszosan, lépcsőzetesen kellett volna eltörölni az ársapkát. Mondjuk már a nyáron felemelhették volna a hatósági árat 530 forintra, aztán ősszel 580-ra és így tovább… Ez az egyik napról a másikra történő drasztikus drágulás sokakat földhöz vág – jegyezte meg egy másik tankoló autós.

Továbbra sem lehet kapni mindenhol üzemanyagot (Fotó: SzegedMa)

Remélem most örülnek Brüsszelben! Attól tartok előbb utóbb a többi árstop is a szankciók áldozatává válik. Örüljünk, hogy ilyen sokáig olcsóbban tankolhattunk, ki tudja mi jön még ezután – ezt már a Makkosházi körút egyik benzinkútján mondta egy autós.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.