Közélet

Vádat emeltek Szabó Bálint ellen

Vádat emeltek Szabó Bálint ellen

2022. december 16., péntek
Vádat emeltek Szabó Bálint ellen

Valótlanul állította Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselő, hogy egy vele szemben intézkedő rendőr bántalmazta - írja közleményében a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a képviselő 2020. március 18-án megállt az Anna-kúti villamos kereszteződésében, megbénítva ezzel a közlekedést. Emiatt vele szemben a helyszínen rendőri intézkedésre került sor. Másnap Szabó feljelentést tett a Szegedi Rendőrkapitányságon, valamint a Legfőbb Ügyészségen is feljelentést tett.

Ezekben előadta, hogy őt a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

A feljelentés alapján megindult a nyomozás, állításait a későbbiekben tanúként is fenntartotta a képviselő. Az ebben a büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján – mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat – a nyomozás megszűnt.

A vádlott a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt, hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével.

A Szegedi Járási Ügyészség Szabó Bálintot hamis vád bűntettének elkövetésével vádolja.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.