Közélet

Két év szünet után ismét megrendezték az ÁGOTA Alapítvány karácsonyi ünnepségét

Két év szünet után ismét megrendezték az ÁGOTA Alapítvány karácsonyi ünnepségét

2022. december 17., szombat
Két év szünet után ismét megrendezték az ÁGOTA Alapítvány karácsonyi ünnepségét

A Szeged-Csanádi Egyházmegye Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatója és az ÁGOTA Alapítvány két év szünet után ismét megrendezte a hagyományos karácsonyi ünnepségét a Szent Gellért Fórumban.

Az elmúlt két évben a járványhelyzet miatt más módon ünnepelték a gyermekvédelmi gondoskodásban élő gyermekekkel a karácsonyt, idén viszont ismét együtt tölthették ezt az ünnepet.

A programotMihálffy Béla országgyűlési képviselő nyitotta meg Ady Endre Karácsonyi Rege című versének elszavalásával. Ezt követően Juhász Tünde, az Építési és Közlekedési Minisztérium közigazgatási államtitkára köszöntötte a jelenlévőket. Beszédében elmondta, a mai ajándékozás is azt a köteléket erősíti, mely ezt a közösséget összetartja.

Czunyiné Bertalan Judit, Észak-nyugat Magyarország fejlesztési kormánybiztosa pedig arról beszélt, hogy azért jó ide jönni, mert itt mindig otthon van.

Kiss-Rigó László megyéspüspök köszönetet mondott az alapítvány és a szolgáltató munkatársainak, illetve a nevelőszülőknek, és a keresztény katolikus ihletettségű szervezet legnagyobb ünnepe előtt pár nappal örömteli készülődést kívánt az Ágota közösség nagy családjának.

Csongrád-Csanád megye nemrégiben kinevezett főispánja, Róth Márton is felszólalt a rendezvényen. Beszédében emlékeztetett: Isten is nevelőszülőkre bízta gyermekét, ennek apropóján pedig megköszönte azok munkáját, akik szintén ilyen formában gondoskodnak a fiatalokról. Az Ágota alapítványnak és a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak pedig azt, hogy szebb és reménnyel teli jövőre adnak esélyt a gyerekeknek.

Fülöp Attila gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár utolsó felszólalóként azt emelte ki, hogy a gyermekvédelemben két dolog biztos: az Ágota tábor és az Ágota karácsony.

A rendezvényre az ÁGOTA szolgáltatási területének 13 megyéjéből 750 nevelőszülőnél vagy lakásotthonban élő gyermek érkezett, akiket – támogatóknak köszönhetően – személyre szóló karácsonyi ajándékokkal leptek meg.

A köszöntők után a gyermekek ünnepi műsorral léptek fel, majd a vacsorát követően megkapták azt az ajándékcsomagot, amit az „Angyalkának” írt levelükben kértek.

Fotó: Gémes Sándor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.