Közélet

Botka szerint megemelik a Szabadtéri támogatását, miközben ő miatta csökkentették le

Botka szerint megemelik a Szabadtéri támogatását, miközben ő miatta csökkentették le

2022. december 16., péntek
Botka szerint megemelik a Szabadtéri támogatását, miközben ő miatta csökkentették le

A költségvetés-módosítás ismertetése kapcsán Botka László jelezte: jövő évtől megemelhetik a Szabadtéri támogatását 300 millió forinttal.

Haág Zalán azonban megjegyezte: valójában a városvezetés szüntette meg azt a céget a Szabadtéri és a Szegedi Nemzeti Színház összevonásával, amire a Szegedi Szabadtéri Játékok 300 millió forintos állami támogatást kapott.

Botka szerint a Szabadtéri nem szűnt meg, hanem a Szegedi Nemzeti Színház lett a jogutódja. Még azt is kiemelte, hogy állítása szerint a kulturális államtitkár javaslatára történt mindez.

Tóth Károly szerint utólag kreált dolgokkal magyarázzák a Szabadtéri helyzetét, szerinte nem volt előjele annak, hogy a támogatás elvonása be fog következni.

Haág Zalán szerint más előadóművészeti kategória a színház, a nemzeti színház és a szabadtéri színház, a megszüntetés után pedig nem tudott ugyanarra a forrástípusra pályázni az intézmény. Kiemelte, Tápai és a kormány ,,ekézése" mellett nem említik meg, hogy a kormány támogatásával jött létre a Tiszavirág Sportuszoda, a klinikák fejlesztése, és a déli Tisza-híd tervezése is így kezdődött el. ,,Önök kérik a kormány támogatását, amit meg is kapnak" - szögezte le a KDNP-s képviselő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.